Известие

Collapse
No announcement yet.

Климатика не духа студено

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

На друга кола се случи, че не работи вентилатора и не охлажда питата. При теб върти ли с компресора?

Sent from my Lenovo P70-A using Tapatalk
    Alfa Romeo 156 SW 2.4JTD 150ps+gt2256v hybrid

Comment

Първоначално публикувано от alfaromeo16vVarna Покажи съобщение
      По думите на момчетата в сервиза всичко е наред просто не духа студено. Затова и написах темата дали някой не е имал такъв проблем
      След като не духа студено, кое му е наред, попитай ги. Явно са гола вода щом са ти оставили така колата
      Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

По думите на момчетата в сервиза всичко е наред просто не духа студено. Затова и написах темата дали някой не е имал такъв проблем
        А клапата топло-студено работи ли коректно?При мен духа по топло от моята страна,а и като цяло не студи много ефективно макар че е пълен.Следя развитието с интерес
        Lancia Lybra 2,4jtd 10V 103kw++

Comment

На тези в сервиза плати ли им?
          Защото ако си им платил си за навикване.
          Покажи им колко трябва да духа и тогава да казват че е готово.
          Attached Files
          Alfa Mito 1.4
          156 2.0 155 ex
          156 sw 2004 1.9 jtd 16v ex

Comment

Вентилатора върти,а в сервиза даже 2 пъти правихме профилактика с машината източвахмеПе наново,но без резултат.Поне не ми взеха пари дадох им 20 лева да се почерпят.

---------- Post added at 19:11 ---------- Previous post was at 19:03 ----------

Едната тръбичка там кадето се зарежда трябвало да бъде студена ,а моята явно си е топла само тва казаха ако ви говори нещо
            алфа ромео 156 тс

Comment

Тази маи е за ниското налягане и трябва да е студена,дори на Типото хващаше скреж.Външния радиатор измит ли е?

Comment

Вентилатора върти,а в сервиза даже 2 пъти правихме профилактика с машината източвахмеПе наново,но без резултат.Поне не ми взеха пари дадох им 20 лева да се почерпят.

Едната тръбичка там кадето се зарежда трябвало да бъде студена ,а моята явно си е топла само тва казаха ако ви говори нещо
                Тоя климатик така с въпроси и отговори няма да тръгне. Климатика е от нещата, които се правят трудно в домашни условия. За това е може би е добре да отидеш при някой който знае какво прави и после да ни кажеш какво му е било.
                Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Може да пробвам да измия външния радиатор. Трябва ли да го свалям
                  алфа ромео 156 тс

Comment

Не трябва да го сваляш. Ако изобщо не духа студено, не очаквай нещо да се подобри, като измиеш радиатора.

Закарай си колата на читав майстор да ти я оправи.

159 1.8 MPI
                    166 2.0 TS (ex)

Comment

Колега отидох там защото се познаваме . Ако бях отишъл на друго място най малкото щяха да искат да си платя за зареждането без значение дали е тръгнал или не. Тук във форума може да ми помогнете поне така предполагам ако ме можем да се справим чак тогава ще отида във препоръчан сервиз може и от вас става въпрос за град Варна
                      алфа ромео 156 тс

Comment

Колега така няма да стане работата.Масово вече се навъдиха хора ( сервизи) които само ЗАРЕЖДАТ , и като се появи проблема вдигат рамене и се чешат където не ги сърби.Не може във Варна да няма сервиз който да прави ремонт на АС. В противен случай може да си даваш пари и да нямаш работещо АС.
                        Alfa Romeo 156 2.4JTD , 156 SW 2.4 JTD ,156 SW 1.9 JTD , 156 SW 1.9 JTD Q4 ,147 1.9 JTD

Comment

Нещо е спекло в първите секунди сякаш тръгна,но за много краткоо. Те още като закачиха машината единия авер вика оооо брат има налягане значи 100%ще тръгне.
                          алфа ромео 156 тс

Comment

Климатика ми духаше топло....
                            ... серивиз (дупка в тръбите) - сменени
                            ... тест на системата 10 бара налягане, изпуска....
                            ... спукан Радиатор - сменен
                            ... тест на системата 10 бара налягане. налягането не пада!
                            ...500гр. фреон и 3-ти месец си свиркам.

Колегите са ти казали. климатика е кофти за диагностика на приказки. Трябва си ръка да пипне и око да види !

П.С. Цялото удоволствие ми излезе 200 лв. с части 2-ра употреба от родните сайтове+ фреон+труд.
                            Last edited by consol; d.m.y г., 20:48.

Comment

Ще отида на друго място няма друг начин

---------- Post added at 21:07 ---------- Previous post was at 21:06 ----------

Тръбите ги проверих с една гъбичка поне тва имах под ръка и разбира се до където стигам

---------- Post added at 21:10 ---------- Previous post was at 21:07 ----------

За радиатора съм убеден,че е здрав. Ще проверя всичко наново

---------- Post added at 21:14 ---------- Previous post was at 21:10 ----------

А за налягането писах по горе,че го имаше точно затова те бяха сигурни ,че ще тръгне
                              алфа ромео 156 тс

Comment

Отиди при дуг майстор.Онзи ден като пълних моя ми изкараха диагноза нов компресор,нисското и високото налягане по10бара,на другия ден при друг майстор я закачам и чудо,ниско 2,5-3,5 и високо 15 .При първия не ходя за сефте,но явно му се е прецакала машината

Comment

Working...
                                X